Με αφορμή ένα email

 

 

Radio Hellas

Το πρόγραμμα της Φραγκφούρτης κλείνει

 

Η είδηση έφτασε μέσω ευχετηρίου email: το ελληνόφωνο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Φραγκφούρτης κλείνει από την 1η Ιανουαρίου του 2010. Θα το διαδεχτεί μια εβδομαδιαία εκπομπή στα πλαίσια του πολύγλωσσου ραδιοφωνικού σταθμού Funkhaus Europa.

Το μήνυμα ξύπνησε αναμνήσεις. 15 χρόνια πριν, για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι και την Ελλάδα. Σε ένα μικρό δωμάτιο μιας φοιτητικής εστίας. Πριν την εποχή του internet, των κινητών και της συνεχούς επικοινωνίας. Το τηλέφωνο στην Ελλάδα ήταν πανάκριβο, οι ελληνικές εφημερίδες δυσεύρετες· το πρόγραμμα της Φραγκφούρτης ήταν πολλές φορές η μοναδική καθημερινή επαφή με την Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα κάπως παλιομοδίτικο, με σχολιαστές και εκφωνητές μάλλον μεγάλης ηλικίας, με θεματική που ενδιέφερε κυρίως μονίμους κατοίκους Γερμανίας και τα προβλήματά τους.

Η είδηση ότι το πρόγραμμα της Φραγκφούρτης κλείνει αναγγέλει ένα τέλος εποχής: το πρόγραμμα δεν είναι πλέον απαραίτητο μια που όλα είναι πλεον προσιτά με ένα κλικ. Και όμως, μερικές φορές νοσταλγώ την αθωότητα εκείνης της εποχής, το διαφορετικό της άρωμα.

Leave a reply

Your email adress will not be published. Required fields are marked*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.